revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Uredba o zelenem javnem naročanju


Ključne besede 


Tolmačenje
S 1. januarjem 2018 je začela veljati Uredba o zelenem javnem naročanju. Ministrstvo za javno upravo je v sodelovanju s posameznimi resorji in številnimi deležniki, kot so gospodarska združenja, zbornice, javni naročniki in različni strokovnjaki, pripravilo in objavilo priporočila za vse predmete zelenega javnega naročanja. V skladu z omenjeno uredbo je zeleno javno naročanje obvezno za 20 predmetov javnega naročanja, pri čemer je obveza za zeleno javno naročanje določena za dodatnih 8 vrst naročil (na primer za gradnjo cest ali javno razsvetljavo). V skladu z uredbo in sklepom vlade so tako na spletni povezavi dostopni primeri okoljskih zahtev in meril za vseh 20 predmetov zelenega javnega naročanja, v skladu s sklepom vlade pa so objavljene tudi kontaktne točke, ki bodo naročnikom in gospodarskim subjektom, ki sodelujejo ali so zainteresirani za sodelovanje v postopkih javnega naročanja, zagotavljale strokovno pomoč glede vprašanj o zelenem javnem naročanju, vezanih na področje dela posameznega resorja oziroma posamezen predmet zelenega javnega naročanja. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?