IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Uveljavljanje stroškov prevoza na delo in z njega v zvezi z dohodki iz zaposlitve

13. september 2021,
Tolmačenje

Furs je posodobil spletno publikacijo o uveljavljanju stroškov v zvezi z dohodki iz zaposlitve. V njej je pojasnjen način uveljavljanja povračil dejanskih stroškov v zvezi z dohodkom iz drugega pogodbenega razmerja in uveljavljanjem stroškov v zvezi z dohodkom iz delovnega razmerja, ki ga zavezanec prejema za delo v tujini pri tujem delodajalcu. Pri tem so upoštevane spremembe obdavčitve povračila stroškov prevoza na delo in z njega po Uredbi o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, ki jih je prvič treba upoštevati za september 2021. Povračilo stroškov je po tej uredbi neobdavčeno do 140 EUR. Če je znesek večji, pa je obdavčeno le, če povračilo presega znesek kilometrine, izračunan po tej uredbi. Pri drugem pogodbenem razmerju in v primeru, da je dejanski strošek prevoza večji od zneska kilometrine po uredbi, a obenem manjši od 140 EUR, pogodbenik dejanski strošek prevoza uveljavi tako, da predloži račun (vozovnico) za plačilo storitev prevoza.

O novostih o davčni obravnavi povračil stroškov prevoza na delo in z njega pri delavcih, ki so zaposleni pri slovenskih delodajalcih, lahko izveste v dodatnem sklopu digitalnega posvetovanja Zveze RFR Povračila stroškov v zasebnem sektorju in napake pri poročanju na obrazcih REK-1.

dr. Mateja Drobež Tomšič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?