IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Višja sila delavcev

22. november 2021
Tolmačenje

MDDSZEM je 15. novembra 2021 objavilo posodobljena najpogostejša vprašanja in odgovore glede uveljavljanja višje sile delavcev. Poudarjajo, da v primerih, ko se starši odločijo, da se otrok ne bo samotestiral v šoli in se bo zaradi tega moral šolati na daljavo, ni podana višja sila zaradi obveznosti varstva. Ni podana zunanja objektivna okoliščina nemožnosti institucionalnega varstva, hkrati pa tudi niso izpolnjeni vsi elementi višje sile, kot so določeni v obligacijskih razmerjih.

O okoliščinah, ki lahko povzročijo vračilo prejete državne pomoči iz naslova prejetega nadomestila plače za višjo silo, bomo govorili na posvetovanju Zveze RFR: Ključne davčne teme in novosti, ki jih morate poznati ob prehodu v leto 2022.

Nina Scortegagna Kavčnik 

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?