revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Vprašanja davčnih zavezancev s področja DDV


Tolmačenje
Furs je na številna ponavljajoča se vprašanja davčnih zavezancev podal odgovore v pojasnilu 0920-4628/2018-5. V njem je med drugim zapisal: (1) da je podlaga za oprostitev pri prodaji opreme zavezancu v drugo državo članico, če od te ni bilo pravice do odbitka DDV, 44. člen ZDDV-1, in ne 46. člen tega zakona; (2) da se vrednost prejetih predplačil za še ne opravljene dobave ne upošteva pri ugotavljanju vrednosti obdavčljivega prometa za identifikacijo in njeno prenehanje; (3) da pa se v vrednost obdavčljivega prometa tako pri identifikaciji kot pri njenem prenehanju upošteva celotna vrednost prometa zavezanca, ki deluje po posebni ureditvi za potovalne agencije, in ne le davčna osnova, ki je pri njem predmet DDV; (4) da se storitev gradnje nepremičnin in vrednost vlaganj v druga osnovna sredstva ne vpisujeta v polje 34 oziroma 35 obrazca DDV-O.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?