IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

ZVEZA

Vse o Osebni RFR-številki in o naročniškem profilu

Ljubljana, 15. februar 2017
 
Osebna RFR-številka je namenjena fizičnim osebam, naročniški profil pa pravnim subjektom.
Še niste seznanjeni z osebno RFR-številko? Osebna RFR-številka je namenjena le fizičnim osebam, uporabnikom. Upravljavec – administrator naročniškega profila (tega določi organizacija sama) organizacije vpiše osebno RFR-številko uporabnika pod naročniške produkte v naročniškem profilu, ki jih ima organizacija zakupljene pri Zvezi RFR. S tem se uporabniku dodeli pravica za uporabo storitev in produktov Zveze RFR. Primer storitve, ki je vezana na osebno RFR-številko, je brezplačno telefonsko svetovanje za naročnike revije IKS. Osebna RFR-številka se ne dodeljuje pravnim osebam.


Postopek aktiviranja osebne RFR-številke za vse tiste uporabnike, ki je še nimajo

Slika 1: Vstopna spletna stran osebnega profila
 
1. Na spletni strani http://osebnarfr.zvezarfr.si/ opravite registracijo. V prvem koraku vpišite svoj elektronski naslov, izberite poljubno geslo, ki mora vsebovati najmanj 8 znakov, in nato še enkrat ponovite izbrano geslo. Vstopni obrazec prikazuje slika 1. Uspešno ste vstopili v osebni profil.

2. V naslednjem koraku izpolnite prazna polja. Pri polju ulica in hišna številka vpišite vaš domači naslov , in ne naslov podjetja, v katerem ste zaposleni, da vam bomo osebno RFR-številko lahko poslali po navadni pošti.

3. V zadnjem, tretjem koraku izpolnite še doseženo stopnjo izobrazbe in število let delovne dobe. Nato kliknite gumb Zaključi. S tem je postopek aktiviranja osebne RFR-številke zaključen. 

4. V elektronski predalnik boste prejeli Osebno RFR-številko.
 

Ali ste vstopno geslo za osebni profil (osebno RFR-številko) založili ali pozabili?

Na spletni povezavi osebnega profila http://uporabnik.zvezarfr.si sledite povezavi Pozabljeno geslo?. V okence, ki ga prikazuje slika 3, vpišite vašo osebno RFR-številko in pritisnite gumb Pošlji. V elektronski predalnik boste prejeli povezavo za spremembo gesla.

Slika 2: Aktivna povezava Pozabljeno geslo?


Slika 3: Okno, ki se vam prikaže, ko kliknete Pozabljeno geslo?

 

 

Kaj je naročniški profil?

Naročniški profil je vezan na naročnika – podjetje in vam omogoča preprosto in varno upravljanje naročnin. V njem lahko urejate naročniške podatke in dodeljujete uporabniške pravice naročniških produktov osebam z RFR-številkami. Da pa bi vse to lahko izvedli, morate osebne RFR-številke dejansko povezati z naročniškimi produkti v naročniškem profilu.

Naročnina na revijo IKS dopušča vezavo treh osebnih RFR-številk, ki so upravičene do brezplačnega telefonskega svetovanja. Ena naročnina na digitalni IKS dopušča vezavo ene osebne RFR-številke.

Slika 4: Vstopna spletna stran naročniškega profila


1. Na spletni strani http://narocnik.zvezarfr.si najprej opravite registracijo. To nam prikazuje Slika 4. Registracija je enkratni postopek. V izbrana polja najprej vpišite prvi dve črki organizacije, za tem vpišite naročniško številko, ki je navedena na zadnjem računu za revijo IKS. Prosimo upoštevajte zadnji prejeti račun . 

Slika 5: Vpisovanje naročniških podatkov


2. v drugem koraku (slika 5), vpišite podatke o administratorju, ki ga določite znotraj organizacije. Za tem potrdite gumb "Nadaljuj".
 
Slika 6: Postopek potrditve vnosa

 
3. V tem koraku izpolnite prazna polja (slika 6) in potrdite gumb "Shrani spremembe". 

Slika 7: Prikaz naročniških produktov

 
4. Pri posameznem naročniškem produktu vpišite osebne RFR-številke. Pri reviji IKS največ tri osebne RFR-številke, pri digitalni reviji IKS pa največ eno osebno RFR-številko. Eno ali več osebnih RFR-številk vpišite v prazno polje Podatki o avtoriziranih uporabnikih, ki ga prikazuje slika 7, in vnos potrdite z gumbom DODAJ. Sistem vam bo izpisal osebno RFR-številko ter ime in priimek imetnika številke. Na koncu potrdite gumb "Naprej".

Slika 8: Naročniški profil


5. S tem je postopek urejanja naročniškega profila uspešno zaključen. Spletno stran zapustite s klikom na povezavo ODJAVA, ki je v zgornjem desnem kotu ekrana. To prikazuje slika 8.

Informacije: pomoc@revijaiks.si, TEL: 080 1957.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Davčna reforma naj se osredotoči na spremembo: