revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

ZVEZA

Vse o Osebni RFR-številki in o naročniškem profilu

Ljubljana, 15. februar 2017
 
Osebna RFR-številka je namenjena fizičnim osebam, naročniški profil pa pravnim subjektom.
Še niste seznanjeni z osebno RFR-številko? Osebna RFR-številka je namenjena le fizičnim osebam, uporabnikom. Upravljavec – administrator naročniškega profila (tega določi organizacija sama) organizacije vpiše osebno RFR-številko uporabnika pod naročniške produkte v naročniškem profilu, ki jih ima organizacija zakupljene pri Zvezi RFR. S tem se uporabniku dodeli pravica za uporabo storitev in produktov Zveze RFR. Primer storitve, ki je vezana na osebno RFR-številko, je brezplačno telefonsko svetovanje za naročnike revije IKS. Osebna RFR-številka se ne dodeljuje pravnim osebam.


Postopek aktiviranja osebne RFR-številke za vse tiste uporabnike, ki je še nimajo

Slika 1: Vstopna spletna stran osebnega profila
 
1. Na spletni strani http://osebnarfr.zvezarfr.si/ opravite registracijo. V prvem koraku vpišite svoj elektronski naslov, izberite poljubno geslo, ki mora vsebovati najmanj 8 znakov, in nato še enkrat ponovite izbrano geslo. Vstopni obrazec prikazuje slika 1. Uspešno ste vstopili v osebni profil.

2. V naslednjem koraku izpolnite prazna polja. Pri polju ulica in hišna številka vpišite vaš domači naslov , in ne naslov podjetja, v katerem ste zaposleni, da vam bomo osebno RFR-številko lahko poslali po navadni pošti.

3. V zadnjem, tretjem koraku izpolnite še doseženo stopnjo izobrazbe in število let delovne dobe. Nato kliknite gumb Zaključi. S tem je postopek aktiviranja osebne RFR-številke zaključen. 

4. V elektronski predalnik boste prejeli Osebno RFR-številko.
 

Ali ste vstopno geslo za osebni profil (osebno RFR-številko) založili ali pozabili?

Na spletni povezavi osebnega profila http://uporabnik.zvezarfr.si sledite povezavi Pozabljeno geslo?. V okence, ki ga prikazuje slika 3, vpišite vašo osebno RFR-številko in pritisnite gumb Pošlji. V elektronski predalnik boste prejeli povezavo za spremembo gesla.

Slika 2: Aktivna povezava Pozabljeno geslo?


Slika 3: Okno, ki se vam prikaže, ko kliknete Pozabljeno geslo?

 

 

Kaj je naročniški profil?

Naročniški profil je vezan na naročnika – podjetje in vam omogoča preprosto in varno upravljanje naročnin. V njem lahko urejate naročniške podatke in dodeljujete uporabniške pravice naročniških produktov osebam z RFR-številkami. Da pa bi vse to lahko izvedli, morate osebne RFR-številke dejansko povezati z naročniškimi produkti v naročniškem profilu.

Naročnina na revijo IKS dopušča vezavo treh osebnih RFR-številk, ki so upravičene do brezplačnega telefonskega svetovanja. Ena naročnina na digitalni IKS dopušča vezavo ene osebne RFR-številke.

Slika 4: Vstopna spletna stran naročniškega profila


1. Na spletni strani http://narocnik.zvezarfr.si najprej opravite registracijo. To nam prikazuje Slika 4. Registracija je enkratni postopek. V izbrana polja najprej vpišite prvi dve črki organizacije, za tem vpišite naročniško številko, ki je navedena na zadnjem računu za revijo IKS. Prosimo upoštevajte zadnji prejeti račun za leto 2017. 

Slika 5: Vpisovanje naročniških podatkov


2. v drugem koraku (slika 5), vpišite podatke o administratorju, ki ga določite znotraj organizacije. Za tem potrdite gumb "Nadaljuj".
 
Slika 6: Postopek potrditve vnosa

 
3. V tem koraku izpolnite prazna polja (slika 6) in potrdite gumb "Shrani spremembe". 

Slika 7: Prikaz naročniških produktov

 
4. Pri posameznem naročniškem produktu vpišite osebne RFR-številke. Pri reviji IKS največ tri osebne RFR-številke, pri digitalni reviji IKS pa največ eno osebno RFR-številko. Eno ali več osebnih RFR-številk vpišite v prazno polje Podatki o avtoriziranih uporabnikih, ki ga prikazuje slika 7, in vnos potrdite z gumbom DODAJ. Sistem vam bo izpisal osebno RFR-številko ter ime in priimek imetnika številke. Na koncu potrdite gumb "Naprej".

Slika 8: Naročniški profil


5. S tem je postopek urejanja naročniškega profila uspešno zaključen. Spletno stran zapustite s klikom na povezavo ODJAVA, ki je v zgornjem desnem kotu ekrana. To prikazuje slika 8.

Informacije: pomoc@revijaiks.si, TEL: 080 1957.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?